Фольксваген Центр Кривий Ріг Новини

Свіжі та актуальні новини від Фольксваген Центр Кривий Ріг.

  1. Новини
  2. Електричний повнопривідний спортпрототип Volkswagen I.D. R Pikes Peak став абсолютним рекордсменом Пайкс Пік серед електрокарів
25.06.2018
Світ Фольксваген

Електричний повнопривідний спортпрототип Volkswagen I.D. R Pikes Peak став абсолютним рекордсменом Пайкс Пік серед електрокарів

Автомобіль, керований французьким гонщиком Ромейн Дюма, виявився на вершині за 7 хв. 57.148 с., На 16 швидше, ніж тепер уже колишній рекордсмен Себастьян Льоб.

ппрр

 24 червня стало знаменним днем в історії Volkswagen. Під час рекордного заїзду на Пайкс Пік пілот Ромейн Дюма не тільки встановив новий рекорд для електрокарів, а й побив абсолютний рекорд траси, встановлений в 2013 році Себастьєном Льобом, - пілотований їм хетчбек Peugeot 208 T16 з бензиновим бітурбомотором V6 3.2 (875 к.с. ) злетів на вершину Пайкс Пік за 8 хв. 13.878 с. Ще одне досягнення Дюма - перший рядок у загальному заліку, хоча спочатку в Volkswagen планували тільки побити рекорд Рісса Міллена. У 2016 році новозеландський гонщик на прототипі e0 PP100 піднявся на вершину Пайкс Пік за 8 хв. 57.118 с.

Для Ромейн Дюма ця перемога на горі Пайкс-Пік стала четвертою. До цього він приходив на фініш першим в 2014, 2016 і 2017 роках. За словами гонщика, якби погодні умови були кращі, Volkswagen I.D. R Pikes Peak міг би пройти трасу швидше. Цього разу подолати 19.9-кілометрову трасу зі 156 поворотами гонщику довелося при підвищеній вологості, а ближче до фінішу - в тумані.

 

Для зарядки електрокара під час гонки (за умовами змагань, команда має виплачуватися повністю заправити / зарядити автомобіль / електромобіль не більше ніж за 20 хвилин) Volkswagen використовував спеціально розроблену швидкісну зарядну станцію, встановлену біля підніжжя гори. Установка живиться від генераторів, що працюють на екологічно чистому Гліцерол (спирт з цукру, який використовується в харчовій промисловості і косметичних продуктах).

Підготовка до рекордного заїзду почалася 8 місяців тому - 17 жовтень 2017 роки команда Volkswagen вперше заявила про створення спортпрототипа I.D. R Pikes Peak. А вже в квітні поточного року електрокар вийшов на перші випробування на аеродромі Pole Mecanique Ales-Cevennes у французькому Олесі.

Над I.D. R Pikes Peak працювали фахівці підрозділів Volkswagen R і Volkswagen Motorsport. Електрокар побудований на платформі MEB і оснащений двома електромоторами і комплектом літій-іонних батарей. Сумарна віддача силової установки 680 к.с. Максимальний крутний момент - 650 Нм. Маса автомобіля разом з літій-іонною батареєю - менше 1100 кг. З місця до 96 км / год повнопривідний електрокар розганяється швидше гоночних болідів Формули 1 і Формули E - за 2.25 секунди.

Підписатися на розсилку новин

За допомогою нашої розсилки новин Ви зможете регулярно отримувати інформацію про наш автосалон та численні ексклюзивні пропозиції!

Введені дані недійсні. Будь ласка, спробуйте ще раз.

Оберіть форму звернення

На жаль, виникла проблема з реєстрацією на розсилку. Будь ласка, повторіть спробу пізніше.

checkbox_default

Дякуємо!

Ви щойно зареєструвалися на отримання розсилок.

Ви одразу отримаєте електронне повідомлення з посиланням для підтвердження. Будь ласка, перейдіть по цьому посиланню, аби завершити реєстрацію.